:
Welcome To My blogg . Feel free to Follow and Unfollow. Do Not Copy&Paste Here . Be Nice With Me Okay ?
FB milik aku duluWednesday, December 21, 201112:10 AM leave goosebumps here

hye. tadi aku ad 
terbaca blog.
sumpah wahai blog.
kau buat aku sakit.
sumpah kau buat aku sakit.
aku redha bila si blog ni 
memiliki fb tu dgn sepenuhnya.
aku xmrh. tp aku sakit.
aku xtau knp aku sakit sgt bila 
dpt tau semua tu.
aku xd hak sbb itu fb kau.
itu bukan fb aku lg.
tapi kau tau x semua yg kau rasa
tu aku pun rasa.
seksanya kehilangan fb
and bahagianya bila ada fb.
aku xmarah bila blog add fb aku.
tapi blog xpatut buat tu semua.
blog. kau tau x? semua org
yg pnh ada fb tu kalau boleh
xnak lepaskan fb tu.
nak tau sbb apa?
sbb dorg sygkan fb tu.
tapi yela. kau cukup bertuah 
sbb dpt fb yg kteorg pnh ada.
aku sentiasa ingat
janji tersebut.
tapi mungkin janji
hanya tinggal janji buat aku.
tp xp la. hope blog akn
dpt semua janji2 tu.
aku just berharap blog tlg 
jaga fb sebaik mungkin.
aku mohon. kalau kau
fake or hack fb tu 
aku jugak akn kena tempiasnya.
aku tau blog baik.
blog mst blh jaga fb tu baik2 kan.
blog tolong ckp dkt fb
yg aku terlalu sayangkan fb.

#hahaha. apa siak aku merepek? huhu. xp2 sekadar luahan hati kecil ini.
Monday, December 19, 20116:50 PM leave goosebumps here

BILA
PEREMPUAN MENANGIS

Pernahkan anda
tertanya-tanya kenapa
... seorang perempuan
menangis hanya kerana
seorang lelaki?

Mungkin
sebab anda sudah
terbiasa dengan auta
bahawa perempuan
memang suka menangis...
Seorang perempuan
takkan menangis dengan
mudah, tetapi hanya
apabila dia mula
menyintai anda, dia mula
merendahkan egonya
untuk anda semata-mata
kerana anda.
... ...
Apabila dia menangis di
hadapan anda,
Apabila dia menangis
kerana anda,
Pandanglah matanya,
Bolehkan anda rasakan
apa yang dia rasa?

Pernahkah anda CUBA
untuk memahami apa
yang dia rasa?
Fikirkan…
Berbaloikah dia
menangis,
Dihadapan anda,
Hanya kerana anda?
Dia menangis bukan
kerana dia lemah,
Dia menangis bukan
kerana dia kasihan atau
simpati,
Dia menangis,
Kerana dia tidak lagi
mampu untuk menangis
didalam hati,
Kesedihan yang
dirasainya menjadi
semakin berat untuk
disimpan.

Guys,
Cuba ambil masa untuk
berfikir,
Jika si dia menangis
hanya kerana anda,
Mungkin sudah tiba
masanya anda fikir
kembali di mana silap
anda,
Kerana hanya anda tahu
jawapannya.
Fikirkan,
Kerana suatu hari nanti,
Ianya mungkin terlalu
lambat untuk menyesal,
Atau terlalu lambat
untuk mengucapkan
“maafkan saya…”

Guys, kalau seorang
perempuan menangis
kerana anda, janganlah
anda membiarkan dia
menangis keseorangan.
Beradalah disisi dia,
menemani dia, kerana
dialah yang akan setia
dengan anda sehingga
akhir hayat anda.

Guys, kalau seorang
perempuan menangis
kerana anda, janganlah
anda meninggalkan dia
selagi dia masih
memerlukan anda.
Kerana anda akan
merosakkan hidup dia.

Guys, jangan pernah
mengungkapkan rasa
cinta anda kepada
seorang perempuan
selagi anda belum benar-
benar yakin dan sedia
untuk bercinta. Kerana
anda hanya akan
membuatkan si dia
menangis dan
sengsara...Mudah bagi
seorang perempuan
untuk berpura-pura
melupakan cinta lamanya
GOD I'm BEGING YOU11:03 AM leave goosebumps here










God. know what?
aku xprnah rasa mcm ni. 
sumpah aku xboleh buat apa2.
Kau tahu kan aku bukan hamba yg kuat.
aku disalah faham oleh org yg aku sayang.
ye mmg dia bukan 1st love aku.
tp aku berhajat nak jd kan dia yg last
dlm hidup aku. tapi Kau yg 
menentukan semua tu right?
aku hanya hamba Kau yg lemah
sangat2 lemah. 
Tuhan aku mohon Kau beri aku
kekuatan. kejam kan aku sbb
bila susah baru aku egt Kau.
Tuhan aku mohon aku merayu.
Kau kuat kan hati aku.
Kau tahu semua yg jadi kan?
Kau nampak semua nya kan?
ok tu cukup untuk aku.
setiap kali jd benda mcm ni
aku xmampu nak beri dia kepercayaan.
tapi Tuhan kau tahu kan apa yg aku buat?
apa yg aku korban kn?
Tuhan setiap kali aku alami ini semua
aku selalu ingat yg Kau adil.
aku xminta apa2. cuma kau
buka la mata dan hati dia.
buka kan mata dia supaya dia nampak 
apa yg aku buat untuk dia.
aku hilang akal td.
aku xfikir apa2. dlm otak aku
cuma ada dua keputusan.
 kalau dia putuskan aku,
ye aku mmg wajib redha. 
tp aku nak quit dpd belajar.
bodohnya aku nak hampa kan
harapan mak ayah aku.
Tuhan sekali lg aku mohon Kau
beri aku setinggi2 kekuatan.
Kau tunjukkan kebenaran dalam hal ni.
hari2 aku doa Kau lembutkan
hati dia. Tuhan. Kau tahu 
apa aku rasa sekarang kan?
aku xd sape2 nak luahkan benda ni.
hanya Kau yg ada untuk dgr masalah aku.
Tuhan tau x betapa seksa nya aku rasa?
Tuhan aku mohon beri aku petunjuk.
kalau dia xbetul2 ikhlas sygkan aku
kau jauhkan la dia dari aku.
kau berikan la dia hidup yg lebih baik.
aku tak akan berdendam dgn dia.
cuma aku xboleh terima bila dia
kasar dgn aku. Tuhan Kau tahu kan
 parents aku pun xprnah kasari aku mcm 
tu sekali. sumpah sakit. tgn aku lebam. 
tp sakitnya xseperit hati aku.
aku xnak mama tahu apa yg aku rasa
skrg. mama dah cukup kecewa dgn aku.
Tuhan kebenaran hanya Kau yang tahu.
kalau betul aku salah Kau
beri lah aku hukuman. aku dgn
seikhlas hati redha 
#lagu ni adalah luahan hati aku.
1st day on PISSunday, December 18, 20119:30 PM leave goosebumps here

hye reader's.
this is my 1st day on PIS
 as student sem3 again.
huhu. my 1st day make me feel erghh!
at the early morning was rain.
erkk really tension!
swear my new class make me
so janggal. hahaha.
yaa myb it still new right?
so I will take time for 
feel comfortable.
just pray for me yaa.
btw I really miss my mom.
swear I miss her! hurm =(
orite i got to go.
class are calling me!
hee. ok ILY dulu dkt MK <3
(OR)Thursday, December 15, 20119:11 AM leave goosebumps here

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

forgive me my preety baby9:00 AM leave goosebumps here

haihhhh =='
mengeluh malam2 ni.
aku rasa mcm xtenang la. xtau knp.
ada je benda dlm kepala ni.
aku da buat kwn aku kecewa.
sumpah aku serba salah.
aku nak tanya segan. hurmm
dia da tido. aku selalu buat
dia marah. aku selalu tepikan dia.
aku xberniat sikit pun. sumpah yang!
aku da gagal nak buat 
kau happy. aku bukan kawan yg baik =(
tapi satu benda je yg boleh buat
kau bahagia. it is Khairul Akmal a.k.a abang.
aku tau hati kau. aku kenal sgt dgn hati kau.
aku tau kau terlalu sayangkan abg,
kau sggp buat apa je. kau berkeras
n nekad nak lupakan dia.
tapi kenyataan nya aku tau kau xdpt lupakan
dia. kau boleh tipu semua org.
tapi kau xboleh tipu hati kau yang.
aku doakan yg kau
akn dapat kebahagiaan kau tu.
aku tringin nak tgk senyuman kau,
mcm mana bahagia nya kau bila
dgn abg. aku nak kau dpt impian kau tu.
aku akan doakan itu. dat my promises.

# for ayul. tolong jangan kau sakiti dia lg. aku merayu. sayanglah dia dgn sepenuh hati kau. jgn sikit pun kau buat dia rasa xdihargai. dengar cakap aku or boleh dipanggil sbg amaran utk kau ayul. or I KILL YOU ! 
ILY OMBAK RINDU BUT LOVE MY B MORE. heeWednesday, December 14, 20119:45 AM leave goosebumps here



say hello to thursday.
hari ni pergi tengok ombak rindu dgn
bf. hee sumpah cita tu sedih gila!
aku feeling sgt2; bp kali jgk
menitiskan air mata dgn xsngaja dgn
kadar yg bnyk. malu siak dgn bf.
dia tukang kesatkan air mata aku.
nak2 dia peluk aku kuat2 and
bisik dkt telinga aku
" b sayang awak " 
swear kau buat aku trsentuh sgt.
thanks b sbb sayangkan org.
thanks sgt sbb buat org happy.
org je slalu buat b sakit hati kan.
haha bodoh je. kdg2 
rasa mcm xlayak diri ni utk
layanan sebaik b untuk org.
haha apa entah ayat aku beterabur.
boleh la. aku xpndai nk
bersastera ni. hee.
tp kdg2 sayang tu xperlu diucap
dgn kata2. myb aku org yg xpndai nak
ucap kata sayang tu depan2.
xtau ek. myb aku mmg spesis
yg cmtu kot. weird je. haha. 
tapi kalau kau boleh baca hati ni
ada tetulis yang aku
sangat sayangkan kau.
cuma ia terpendam dlm
hati aku yg xberapa besar ni. hee
tp jujur aku ckp yg aku sygkan kau.
sbb tu kdg2 aku terasa bila kau ckp
aku xsyg kau n td kau ckp suruh aku
cari org lain. mcm mana pun kau 
aku terima seadanya. panas baran kau?
myb boleh diredakan dgn kesabaran aku.
aku cukup bersabar bila kau 
tgh marah. aku tahan sbb aku xnk
dua2 jd angin dlm api yg tgh menyala.
aku nak jd yg trbaik utk kau.
aku cuba buang benda yg xbaik
yg aku prnah buat. aku belajar
utk lebih setia sbb aku tau kau mmg syg aku.
aku mmg tau kau jujur sayangkan aku.
sbb tu aku xnak kita gaduh smpai kau
cakap pasal break. aku xksh kau nk mrh aku
sbb ye mmg salah aku xtepati janji.
aku xnak mntak maaf sbb aku takut
aku akn buat lg. tp aku akn try siap
cpt n xbuat kau tggu lama.
aku nak try ubah diri aku utk kau.
aku tau aku xperfect n
aku xlayak nak becakap psl org.
aku sedar diri. hee. 
tapi seriously thanks sbb kita sama2
dah tepati janji nak tgk ombak rindu sama2.
heee. curi sikit ayt lisa surihani.
"aku nak jugak dekat kau sbb aku sayangkan
kau really" hee. ILY b. thanks
sbb sudi terima org. org happy dgn b serious!
ILY MK <3
NA MISS SNWednesday, December 7, 201110:31 AM leave goosebumps here

hello guys. tiba-tiba pulak
aku rindu twin aku ni. haih.
rindu gila nak lepak
dengan dia macam dulu.
hee. xp nanti kan
kita da janji nak 
pergi cari baju sama2. nanti kita snap bnyk ok kakak.
harini tido x hug kau pun yang =(
ok meh hug sikit. ergghh!
ok dah. ILY SN.

#haa amik kau. belambak gambar aku upload. haha acteli gambar2 ni
la yang buat aku rindu kat kau tiba2 malam ni. hee. so aku upload ni semua. 








'



nice feeling9:26 AM leave goosebumps here

hey. acteli mls nak update.
tapi nak cakap sikit.
aku dah ok dgn bf.
swear seksa gila
perasaan aku bila gaduh dgn dia.
hurmm one more thing.
aku and SN da confirm 
nak dduk mana. so xpyh
pening2 lg. resu;t pn da settle.
sumpah lega sikit 
kepala otak aku ni.
just tgh pening
nk pkai baju apa 
10hb nt n nk pakai
kasut ap. erghhh!
sponsor aku blh? hurmm
ok la da siap kms bju.
so esk tinggal packing
n bwk benda2 yg 
blm dikemas.
orite esok aku akn meninggalkan
JB utk sementara.
11hb aku balik sini
then 12hb terus balik PG.
jumpa MK. gonna miss you b!
and i have supprise for u.
for buah hati aku jgk SN !
ok love korg smua. 
nak tidur bwh ketiak
mama. hee
orite daa. nite.
dream for me yaa <3<3
LOVE YOU BFTuesday, December 6, 201110:34 AM leave goosebumps here

nak tido dah ni.
before dat. 
nak cakap yang
I LOVE YOU 
Khairil.
hope 12/12/11
ni akn jd hari
yang baik
untuk kita.
amin.
nak mimpi
awak lagi malam ni =)
you strong NA!9:13 AM leave goosebumps here

hey ! 
biar org nmpk kita gembira!
yeah aku mesti gembira!
aku kan kuat. 
nama pun Nur Aisyah 
kan. anak En Laslie. hee
mama tolong ada selalu dgn eca 
eh. really need you maa.
smile eca ! hee =D
It's My DreamSaturday, December 3, 20119:34 AM leave goosebumps here

boleh aku request something?

(1) aku nak hubby aku ada depan mata sekarang
(2) aku nak dia pandang mata aku
(3) aku nak dia cakap 'ucuk I Love You More Than Everyting' haha
(4) aku nak dia cium dahi aku 
(5) aku nak dia peluk aku sekuat yang boleh sambil cakap 'sayang, b ada sayang sorang je'

ok tu je. poyo kan aku. haha. tapi tu la yang aku impikan. romantik kan? huhu. act aku rindu dia sangat2.
kalau boleh hari2 aku nak tengok muka dia. sumpah xbosan!
ILYVM Mohammad Khairil <3<3
activity harian paling bored !4:31 AM leave goosebumps here

hey reader's. know what?
seriously aku rasa tension gila duduk rumah
macam ni. aku xtau nk buat apa hari2.
rutin harian aku mlm membuta bangun tengahari 
mkn onl tgk tv onl membuta balik. 
huarggg! sape x xtension siak!!
boleh gila aku. myb aku kena
buat activiti lain. bgn pg tlg mama
tgk tv onl ptg2 tmn adk main fixie
or lepak2 dgn mbe. hurrm (ada plak aku mbe kt sini kan)
adesss xtau la aku. tp nk lepak mcm mls. 
hurnmm. xp la yg pnting esk kalau
jadi nk g date dgn bf aku. hee
insyallah. ok la nk tgk tv.
flying kiss from me =D
I miss you bFriday, December 2, 20113:45 AM leave goosebumps here

hye. lama xupdte blog. haha. poyo.
padahal td baru updte. huhu.
xksh la. tp blog aku ni da berhabuk.
aku nk updte tp xd masa n xd line
n da jd mls. haha. ad bnde nk cita
tp mls nk type bnyk2. tu yg kosong je
blog ni. huhu. aku tgk pn da bosan.
aku rasa mcm bnyk mslh pulak. haih.
tp mslh aku xla sebesar mslh org lain.
aku tau ramai lg org yg kat luar sana 
ditimpa mcm2 mslh. so aku 
bersyukur. hee
orite hari ni aku berbaju hijau muda.
berseluar htm. haha nonsense.
actly aku nak cerita psl bf aku.
tu jela. xhbs2. huhu. tp nama pn 
ME AND YOU kan. ye pasti lah. haha
da 3hari aku xjmp bf aku. haih. 
3hari tu da mcm 3mggu bg aku.
lg la 2mggu lbh aku xdpt jumpa dia.
hurm sedih pulak rasa. 
aku xblh balik sana sbb ayh aku
mst marah nt. susah nya haaaaai.
tp xp la sbb stiap hari kteorg text
call. blh la lps rindu sikit.
hari2 tukar2 gmbr. huhu poyo kan.
tp tu jela yg aku blh buat.
lps ni aku xtau nk dduk mana.
rumah pn xcari lg. myb kita
dduk jauh nt. aku xnk bygkan
benda tu sbb aku rasa takut
even xla jauh sgt. tp still jauh kan.
hurmmm. tp g penting aku nak
kita jaga hati kita sama2.
org sayang awak sgt2. 
org akn cuba yg trbaik utk
relation kita ni. amin.
ok laa. kau jgn nakal2 eh kt
sana. siap kau! hee.
awak slalu ckp kalau ad laki kacau
jgn lyn, buat muka grg je. haha 
kelakar la b ni. tp tu utk awk jgk k.
buat muka grg je tau! 
orite nak siap2 g pasar mlm
dgn yim. b pn nk g psr mlm kn.
ok jom (tp bkn sama2 la. lain2 tmpt) 
org nk g beli back cover hp kita. 
b egt tau. Jaga Selalu Hatimu. ILYVM <3<3
nonsense1:30 AM leave goosebumps here

bangun tido!! lmbt lg harini. matahari terbeliak da pun

gosok gigi smpai putih. haha

lepas tu makan la apa lg. terus mkn tghari sbb bgn telajak

tengok tv. mcm2 cita aku da tgk. erkk boring nya!! 

onl la pulak. huh dkt 5 jam jgk aku mngdp lappy.
nk trcabut mata. 
rasa mcm nk ...

over kn aku nk melantak tido plk.
tunggu b aku bgn tido lmbt sgt. hurmm
eh tiba-tiba....



telefon aku bunyi. tapi mesej la. hee
b msg ckp bru lps mnd. hurmm tiba2 rindu plk nk...

lepak m inum dgn dia. spend time seharian dgn dia n...

rindu nk date dgn dia.. haishh 

hurmm sedihnyaa rasa. nak jumpa dia. rindu sgt dkt dia.
b,org nk ckp yg...

hee. ok la tu je nak cakap harini. haha
←older posts
→newer posts