:
Welcome To My blogg . Feel free to Follow and Unfollow. Do Not Copy&Paste Here . Be Nice With Me Okay ?
again n again !Monday, November 29, 20107:44 PM leave goosebumps here

kteorg gduh lg. aku pny fault. aku ni mmg xsudah nk wt hal.
bdohnye aku. ap lg aku nk dr dia.
bleh dkatekan aku hmpir curang.
aku ad knl sorg mmat ni kt fb. dia mtk ym aku n num ph.
aku bg. mle2 mmg susa nk bg. but then aku ske lak ngn cre dia.
hri2 kteorg wc. at the sme time bf aku pn nk wc. tp aku pndai2 la bhgi2 mse.
mkin lme aku knl dia kteorg mkin rpt n msra.
dia ajk aku cple. aku ckp xnk sbb dia jauh. dia pjuk n pjuk aku.
aku still ngn kptsn aku. then dia ajk aku scndle.
aku ajk dia jd abg agkt je. tp dia xnk.
aku lyn jela. cz mkin lme aku mle syg dia.
tp aku syg bf aku lbih. so aku mtk maaaf la kt bf aku.
then dia maafkan tp dia sruh aku jnj jgn wt lg.
ok aku pn jnj. then dia text mmat tu btau jgn kcau aku lg.
mmat tu pn cll dia then dorg bncg bla bla bla. .  .
ok prob sttle. dia pn da ok ngn aku skg.
dia ckp dia nk aku y dlu. aku tau aku mkin brubah. . sory. .
then kteorg pn mnjalani hdup spt biase. thx n alwys lve u b. .
mmat tu lak, aku still aggp dia abg aku n aku ske bkwn ngn dia.
even at the short times    :)
meow kami :DSaturday, November 27, 20109:41 PM leave goosebumps here


ini dia meow sy. hee. nme dia kitty. sku y bg nme ni tok dia.
act dia ni bkn meow aku. adk aku y pny.
dia sbok sgt nk meow. so my dad blikan la.
kre cm reward utk dia la.
cz adk aku ni nk kne sunat khamis dpn.
then dia mtk la my dad meow.
klau x dia xnk sunat. haha. aneh2 je adk aku ni.
tp mmg ctat sjarah la seh.
aku ni org y plg tkot ngn meow.
klau nmpk meow bkn meow y lri.
tp aku y lari xckup tnh. haha
tp dpn org cover la kn. xkn nk tnjk kte tkot meow.
mlu je kan. haha
but then meow ni ad lm uma aku.
aku cm ske lak tgk dia.
cm jtuh ati ngn glagat dia. huhu
kitty ni lncah bdknye. asek nk main je.
tp dia mnje sgt. dia ske mleset kt bdn org.
mle2 aku tkot la kn dia nk dtg kt aku.
hbs gegar rumah aku jerit n lari.
tp da lme2 bru aku ok ble dia dtg nk mleset kt aku. hee comel2. .
tp aku ske meow y comel je.
y kureng tu sory la, aku tkot sket. hee

note : pd org y tkot meow, xpya nk tkot da. dia comel la. dia baik. mlu je klau tkot meow. haha
jahat8:11 PM leave goosebumps here

jahatnye aku sbb :

buat dia tggu aku
buat dia risau
buat dia rse trgugat
buat dia nangis
buat dia mrah

tpu dia
xckp bnar dgn dia
kalis smthng dri dia
slalu kongkong dia

maafkan amoi eh b.
weby time :)Friday, November 26, 20109:50 PM leave goosebumps here

smlmn kteorg weby smpai msg2 mte da kuyu je. haha. kol 6 a.m bru kteorg stop.
pnt suda weby berjam2.  aku sbnarnye da rndu thp gban kot kt dia.
thts why la aku weby dia. hee.
slpas berjam2 kteorg weby, dia pn ckp la kt aku ' syg jum tdo '.
tp aku xnk. hee. yela aku da la rndu kt dia,
even berjam2 kteorg weby aku still xpuas lg tgk mke dia. hee.
dia pn lyn jela kn aku y dgil xmau tdo.
then after a few mnutes, aku pn mgntuk.
aku lak ajk dia tdo. huhu. then dia ckp ok.
b4 tdo, kteorg muah2 dlu.
as usualy he kiss my forehead. hee.
very sweet my dear :)
thts why la aku syg dia.
miss kau la giler !6:58 AM leave goosebumps here

dah hmpir sbulan aku xjmp dia.
klau la dia tau kan aku dia rndu sgt.
bila aku rndu dia aku mst dgr lgu y dia slalu nynyi utk aku ' just the way you are ' .
klau bleh hri2 aku nk jmp dia.
tp syg dia jauh dari aku.
hari2 aku nk ckp y aku rndu dia.
tp aku ni ego sket, yela xkn la aku y dok hri2 ckp y aku rndu dia.
aku kn pmpuan, aku ske sgt dgr dia ckp dia rndu aku.
tp kdg2 aku mnyampah gk dgr. hehe
yela, sbb dia ckp cm bce dialog kot.
aku nk la dia ckp tu tol2 ikhlas n klua dri hti dia. eceh jiwang siak aku !
tp klau dia xckp pn aku tau y dia syg n rndu aku.
bkn ap, aku ni wlaupun umur bru stahun jgung da bnyk mkn asm grm dlm cintan cintun ni. haha
so aku tau la mne y tol2 syg aku n mne y sje je ckp nk sdpkn ati aku.
so watch out ya ! haha
dia slalu sgt cll n text aku. 24 hours.
dia ckp dia xksa hbs duit utk aku y pntg hri2 aku tmn dia
even just dlm ph. huhu. ksian kan.
dia ni ad tbiat y pelik sket. huhu
dia ske sgt main rmbot aku. 
da la rmbut aku ni tsekat d skala 3. 
dia nk jgk main. lntak kau la apek. huhu
kdg2 klaka jgk dia ni. haha
haa, one thing y aku ske dia ni ske kiss dhi aku. hee. 
sweet sgt. aku rse dsyangi sgt ble dia wt cmtu. 
apek. . i nk u tau i miss you more than u know.  <3



syafiqah finanda: NUR SHAFIKA ABDUL GHANI such a LOSER6:09 AM leave goosebumps here

syafiqah finanda: NUR SHAFIKA ABDUL GHANI such a LOSER: "24 OCT 2010, sedang aku mlayan customer kat tempat keje aku, datang 3 orang budak comot dari lubuk mane pon aku tak tawu. pandang aku cam na..."
alhamdulillah . .Thursday, November 25, 20108:05 AM leave goosebumps here

result sy da klua. alhamdulillah. sy llus. tp pointer sy rndah.
mama sy ckp xp la, nt usha lg. lg pn sy xpna blajar n xmnt pn ap y sy blaja kt poli tu.
so sy bbgge jgk la sy llus, sbb sy mti2 egt ad y failed or kne rpeat sem. 
mama ckp 'kau bleh wt sbnarnye, usha tu kne lbh sket' .
sy akn pgg kte2 mama sy n will do my best !
thx jgk kt kwn2 sy y slalu bntu sy dlm plajaran. :)
huarggh !Wednesday, November 24, 20109:34 PM leave goosebumps here

knp mnahan ksakitan itu menyakitkan? HUH . .wlaupun sakit itu x klihatan di luar, ia sgt sakit d dlm kerana tiada spe y dpt mmbyangkan ksakitan y dtanggung. serba kekurangan mood sy hri ni. asek nk mrah org je. sory eh kpd sape2 y kne mrah tu. hmm
sempud. .8:57 AM leave goosebumps here

sakit dada. nfas bnyi kuat. susa nk bnafas. HUH. sempud bleh dtg lak mlm ni.
msti sbb hbuk td. hmm. ni y xske ni. rimas la. hmm . .
you have to know1:22 AM leave goosebumps here

I alwys rmember u
I alwys miss u
I awlys love u
I alwys care bout u
I want hug u
I want u be honest
I want u be loyal
I want to mke u hppy
I want u mke me hppy
I want u care bout me
I want u with me evry sconds
I want u kiss my forehead
I want u hold my hand evry time we are tgether
I dont want mke u sad & cry
I dont want u cheat me
I dont want u forget me
I dont want u go away from me
I dont want u far away from me
I want you to know that u alwys in my heart sayang. . 

only 2 days left .12:12 AM leave goosebumps here

Rsult fnal exm sudah mau klua. .26 NOVEMBER. . huaa! seram sejuk , dup dap dup dap sy dibuatnye. 
hri tu sy ad mmp y rsult da klua then sy failed n kne rpeat sem. mmp tu ad mkne trsirat ke??
HUH klau la mmp tu jd knyataan. i cant immagine la cmne sy mse tu. tp sy hope la mmp tu sekadar mainan tdur.
org slalu ckp kn klau da usha twakal je. tp sy rsaukn last paper sy tu 'techno'. . sy xstdy ap2 pn. mse mlm tu sy just dduk dpn bku tp 1 ap pn xmsuk. huarghh! worry nye sy. . but past is past. i just bleh twakal je. skit kte usha mka skit la y kte dpt.   :)
L A P A R !Tuesday, November 23, 201011:24 PM leave goosebumps here

huaa ! lparnye. .
aku ni asek lpar je kjenye.
tp aku xnk mkn.
berat sudah naik woo. .
di thap bhaye ni.
so kne la kwal nfsu mkn ni.
sbb aku ni xske nk exrcise.
HUH mmg bnde plg aku HATE la excrcise tu !
so aku akn mkn mkanan berat 1 hri skali je.
then xambk bnde2 y mnis,
like ice cream, sweet, choc.
yeahh! i'll try. . cayok !
oppss. . tlebih sudah. . ^_^
HISTORY OF KISSING. . .11:05 PM leave goosebumps here



Humans have a long history of kissing. Europeans kiss both cheeks. Parents kiss their child's cheek. The Intuit rub noses. The french kiss by... ;). Kissing, both casual and romantic, is a common practice, but but we really don't know where or how it began.

There are several different theories as to how kissing all began:
true love10:56 PM leave goosebumps here

How do I love thee?
Let me count the ways.
I love thee to the depth and breadth and height
My soul can reach, when feeling out of sight
For the ends of Being and ideal Grace.
I love thee to the level of everyday's
Most quiet need, by sun and candlelight.
I love thee freely, as men strive for Right;
I love thee purely, as they turn from Praise.
I love thee with passion put to use
In my old griefs, and with my childhood's faith.
I love thee with a love I seemed to lose
With my lost saints, - I love thee with the breath,
Smiles, tears, of all my life!  
And, if God choose,
I shall but thee better after death.
, to be with you ,10:32 PM leave goosebumps here

This morning all I see is u

Tommorow morning all I think bout is get to know u

Next morning all I think bout is meeting u

Othet morning all I think bout is loving u

My last morning all I think bout is to be with u
I feel guilty12:16 PM leave goosebumps here

today i did smething and make smeone cried.
sorry i xptut wt u ngis.
i xtau knp i ngade2 sgt kn.
i bkn ap. just i ad trase smthing la.
but i can't tell u the reason of.
sorry. hope u can undrstnd it.
u xmau ngis lg eh bongek . hee.
suatu ketika dahulu11:46 AM leave goosebumps here

Nama dia afif. kmi knl kt FB. spanjang trikh kmi cple, 2 kli je kmi jmpe. pdahal kmi 1 tmpt. i stdy n dia krja. so we all sling fhm la hal msing2. wlaupun just 2 times only we spend time tgether, i still rmember all of things we do.

1st date
 kmi kt DANGA BAY mse 31 august ( mlm mrdeka ) . at first dia xnk dtg cz housmtes dia xnk klua tht night. i rse bengang gler la kn time tu. yela i da smpai kot kt danga tu. tbe2 dia nk cncel kn. HUH. i pn mrajuk la. hee. sje nk ngade2. then dia xnk i mrajuk n dia ckp okok i'll go. i pn ap lg. ske la kn. i pn tggu la dia kn smbil get ready nk tgk 'bunga api'. act kmi mmg da brangan nk tgk bunga api sme2. tu y i excited sgt tggu dia, yela knon2 nk tgk bunga api sme2 la kn. i tggu pny tggu dia xdtg2. jam pn da mnunjukkan pkul 12. .bunga api pn xd. hmm hampeh la kn. ok i pn g la lpak ngn mbe i kt kete. dia cll i tny ktne. ok i pn btau la kn bla bla bla....tgh syok bbual , i saw someone like him. woah my heart dup dap dup dap lju da mcm kpas helikopter da. hee. he walk towards me then he shake hand with my friends. after tht he come to me n we just quite. hee. msg2 mlu ni. lg2 la i kn. trgamam kot. hehe. we use same clour of t-shirt ( dark blue ). tp xdeal pn nk sme. hehe. kbetulan. .then kmi jln2, tgh jln ni tbe2 poom ! bnga api bnyi. kmi pn stop la nk tgk. huh tp i xsmpt pndg bnga api tu. dia je smpat tgk. hmm. lps tu kteorg dduk kt tpi laut smbil snap pic ( ni la pic nye ). kmi lpk la smpai kol , then ad guard y jge tmpt ni dtg kt kteorg btau y tmpt ni da ttp n dia sruh kteorg bla. so kmi g la lpak kt mtor dia. lpak pny lpak pkcik tu dtg lg sruh kmi dduk lau kwsn danga tu. lps tu dia pn ad la wt 1 ksh dongeng ni cz nk klis kt pkcik tu sbb kmi nk stay situ . huhu. mse tu jam da kol 4a.m. mbe i pn dtg nk ambik i blek.cz mbe i nk tdo kt pntai, lg pn sok nk puase, so kne la rest kn. mse tu kmi tkar ph. sje2 je. kmi pn slam la cz nk blek kn. nthen he kissed me. HUH i cant frgot tht. :)

2nd date
we meet at my HOUSE. he come to  my house to take me. kmi nk g rye mse tu. dia pn dtg la jmp my mum n my dad. tp mse tu smthing bad happend. hee ( bia kmi jela tau ). then kmi pn klua la g rumah kwn dia. kmi lpak la 2 3 jam gitu cz xtau nk g rye uma spe. huhu. mse tu best sgt, dia tuangkan i air, dia pgg tgn i n dia ckp dia syg i. hee. sweet je. then dia lpar cz xmkn lg , dia tny i lpar x. i say da, pdahal blum. hee. tp tgk mke dia je i da knyg. hehe. dia g la dpur amk nsi, lauk. klau xslap i dia mkn lauk asm pdas or kari or msk smbl. not sure la i.  hee. dia tny i ske mkn 'bende' x. i ckp la ske, i tny dia knp, dia ckp dia pn ske mkn 'bende'. huhu.
lpas dia mkn dia mkn kerepek pdas y bsh skit tu. i rse dia ske mkn krepek tu la cz dia mkn smpai hbs 1 blg kcik tu. huhu. comel je kn. kmi lpk2 jp then blek. sblm tu dia sggah 7e, kwn dia nk tpup. dia ad tnjuk i kdai mmak y dia slalu lpak. i egt smpai skg. :) then dia nk g rye uma mbe dia, tp mse tu da nk mgrib, my dad ask me to go bck b4 mgrb. dia pn hnta la i blek lps amk mbe dia. as usually he kiss my forehead. ( i realy miss that ) hmmm. .

itu la last kmi jmp. lpas2 tu kmi just text kt ph n cll je. tp mkin lme dia mendiamkn dri. ok i try to undrstd him cz he said he bz with his work. i tggu jela,dia blek kje kdg2 pkul 2,3a.m. i tggu dia blek tggu dia cntct i cz he said he will cll me when he bck from work. im wait although tmorrow i hve class at the mrning. . . day by day he not cntct me. i worried la kn knp dia diam je. i cll dia then dia ckp dia bz n he siad 'i cll u bck k by' ok i tguu la kn dia cll. smpai esok n esok pn xd. i cll dia n i ask him wht he want from me act. i da xthn gler mse tu. dia wt i cm tggul. then i ask him 'are u bored with me?' he said myb. . i ask again, 'are you love someone else?' and he said myb jgk. .  i cant frgot all of his words. . and we broke up. until now kmi xtkar ph lg.. . u, , knp la u wt i cmni ek ? dlu u ckp u syg i. i setia kt u but u do this to me. its ok. i xnk dndm ap2 ngn u. i just nk u thu that i hte u. at the sme time i still love u. but i've try to dlete u from my heart. thts wht i do now. i pray to God that u will appriciate someone loved u.    :)
Introduce my self7:10 AM leave goosebumps here

Hey. . btw im eyca. i seorang y smple smple je. not complicated la. i xsmbong pn just if someone y i xknal i mmg jd pemalu. aww ! then i ni ske gelak, klau da gelak mmg susa nk stop, smpai meleleh air mte ni. huhu. tp dlm ktwe2, i ni mudah sgt nk ngis, bak kte org tu 'CENGENG' hee. bkn ap ni pnyakit turun temurun la. haa . . one more, i ni jnis y KUAT touching , KUAT jelouse , KUAT jalan , KUAT makan , KUAT pok pek . hee. tp y xbest nye i ni lembik orgnye, , xske jog , klau wt stu keje y berat pn xleh. pyah ek. bkn nk ngade2. tp dr kcik i mmg xbse wt bnde2 tu cz i ad pnyakit SEMPUD y agk truk la dlu. but , after i try tips y my dad bg utk kurgkn msalah sempud ni i da kurg skit sempud. alang2 i cte psal smpud ni kn i nk share my tips ngn korang la. mne tau ad y sempud xbaik2 tu kn bleh la try my tips ni > BAKAR LIPAN SMPAI JADI ARANG , THEN MSUKKAN DALAM KOPI , THEN MINUM < . . .  mmg la cm geli kn . . but after u do it u will get well. :)  try la ok . .
←older posts
→newer posts